Cauciucurile auto sunt importante pentru a putea conduce in siguranta si pentru a putea avea o performanta ridicata a masinii. Daca aveti o masina cu o capacitate cilindrica ridicata, este important in special sa respectati importanta anvelopelor si sa analizati atent starea lor inainte de a pleca la orice drum. Multi soferi tind sa nu ofere atentia necesara pneurilor si astfel se ajung la evenimente rutiere nefericite, precum explozii sau rupturi care duc la inutilitatea anvelopelor.

Daca observati ca sunt prezente defectiuni majore asupra anvelopelor, precum galme, defectiuni sau taieturi intense pe flanc, este important sa nu rulati cu acestea in continuare si sa cumparati un set de anvelope auto noi. Inainte de achizitia unui set de anvelope, trebuie sa stabiliti care este dimensiunea dorita pentru a putea alege dintr-un numar restrans de modele.

Dimensiunea are un rol esential in buna functionare a masinii si in mentinerea performantei, insa sunt importante si au un rol tehnic esential. Cea mai buna metoda de a respecta legea este sa montati pe masina doar dimensiuni de anvelope omologate pentru masina pe care o aveti.

Cum va dati seama daca o dimensiune de anvelope este omologata pentru masina pe care o aveti?

Puteti sa va uitati pe cartea masinii, pentru a vedea care sunt dimensiunile de anvelope scrise in carte. De asemenea, daca doriti sa aveti montate pe masina o dimensiune de anvelope care nu sunt omologate deja, trebuie sa va duceti in primul rand la reprezentanta marcii de masina pe care o aveti si veti primi o foaie cu dimensiunile omologate de catre constructor pentru masina pe care o aveti. Astfel veti avea omologate de catre R.A.R toate dimensiunile producatorului.

Este important sa respectati dimensiunile omologate de catre R.A.R, pentru a evita neplaceri precum amenzi sau suspendarea talonului. De asemenea, daca montati anvelope prea mari pentru jante sau pentru caroserie pe care o aveti, riscati sa atingeti in aripa in timpul virajelor sau chiar sa afectati confortul condusului, de obicei asta intamplandu-se cand montati anvelope cu inaltime mai ridicata decat cele recomandate de producator.

Cele mai populare dimensiuni sunt anvelope 185 65 r15, anvelope 195 65 r15, anvelope 205 55 r16 si 225 70 r15c sau 195 75 r15c. Montati mereu anvelope noi de calitate pentru masina, nefiind o alegere inteleapta sa optati pentru anvelope second hand.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.